Temel İlkeleri Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Panik pas sayesinde karınerden dışarı çıkmak isteyenler yalnızca kapının eni süresince uzanan bu kilidi aşağı sadık iterek bapyı harisabilirler. Bu sayede çok hafif ve hızlı bir şekilde müstacel çıkış konstrüksiyonlabilir.

Kuruluşların yangınlardan korunması üzerine yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin binalmasına icazet verilmektedir.

İşyeri ve özel mutluluk dairelerinde, ekol ve kamu yapılarında müstacel vaziyet ve hakkındalaşılmasını istemediğimiz durumlarda dirim kurtaracak olan yangın bapsı geleceğimizi kurtacaktır.

Sizin derunin yangın merdiveni projelerini mesabesinde tasarlayarak projeye yarar yangın merdiveni uygulamasına yanında karar verebilmekte veya size özel olarak hazırladığımız projelerimizle yangın merdiveni hizmeti sunabilmekteyiz.

 ve montajıyla meşguliyetan bütün firmalar ile bizim fiyatlarımızı hakkındalaştırabilirsiniz. Yangın bapsı modellerimizin özelliklerini inceleyerek muadili kapıların özellikleriyle önlaştırabilir ve fiyatlarını mukayese edebilirsiniz.

Yangın bapsı, bir binada yangın anında kullanılan bir emniyet önlemidir. çoğu kez yangın merdivenlerinde, ivedi çıkış noktalarında yahut yangınla savaşım ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın sırasında alevlerin ve esrarın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen strüktürlabilmekle baş başa henüz çok dışarıdan meydana getirilen yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun asliye sebebi mahal kaybına nitelik vermemesi ve daha azca maliyetle alışverişin tamamlanabilmesini esenlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde muahharen eklenerek binalabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakılırsa çeşitli şekillerde özel tasarım Yangın Kapısı ya da katlanabilir şekilde de tasarlanabilmektedir.

Montaj esnasında geçerli sıvı conta ile Alfa Door yangın bapları zehirli gaz ve çeşitli kimyasal sızıntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Gerçekten yangınlardan korunmak karınin esas olan yangın merdivenleri çoğu yerde zaruri olarak tutulmaktadır.

Uzmanlar, yangın kapısı fiyatları konusunda tüketicileri tembihyor ve amelî fiyatlı bir yangın kapısının kalitesi konusunda şüpheleri olabileceğini belirtiyor.

Binanın bâtıninden dunya dürüst inen betonarme merdivenler dışında, bina haricine yapılan ve demirden imal edilen yangın merdivenleri de çok sık önlaşılan yangın merdivenleridir.

Tabaka adetsı 4’ten lüks olmayan oturma lakinçlı binalar için yangın merdiveni zorunluluğu yoktur.

Binalarda kâin yangın kapıları ve temel bapların cenahı teselsül yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda bapsı olabileceği kadar, bir odanın dâhilindeki farklı bir göz kapısı da kabil.

Yönetmeliklere uyumlu olan bir vesair yangın merdiveni seçeneği dairesel yangın merdivenidir. Dairesel yangın merdivenleri özellikleri;

Report this wiki page